Irish stew (dušené maso se zeleninou)
Colcannon (šťouchané brambory se zelím, máslem a smetanou)
Coddle (polévka, do které se dá, co doma najdete - klobásy, cibule, slanina, brambory..většinou se k polévce jí tradiční sójový chleba)
Boxty (bramborové placky)
Shepherd´s Pie (tzv. Pastýřův koláč, mleté maso zapečené s bramborami a sýrem)
Mimo jiné v Dublinu narazíte jako všude na MacDonald, fish and chips a pizzérie, ve kterých se můžete najíst.
Já jsem ze zmíněných jídel neochutnala ani jedno, většinou jsme si doma vařily a Naďa je vegetariánka, takže jsme měly většinou zeleninová jídla.
Jednou jsme šly k její kamarádce na večeři (také vegetariánka :) ) a měly jsme sladké brambory, neloupanou rýži a vařenou zeleninu. Sladké brambory pro mě byla novinka, moc mě nechutnaly. V zemích jako je Irsko, lidé neberou brambory moc jako přílohu, jak vidíte, jedí je normálně s rýží.

Žádné komentáře:
Okomentovat