Prohledat tento blog

sobota 3. ledna 2015

Co by jste měli ochutnat?

Mezi tradiční irská jídla, o kterých se všude dočtete patří:
Irish stew (dušené maso se zeleninou)


Colcannon (šťouchané brambory se zelím, máslem a smetanou)


Coddle (polévka, do které se dá, co doma najdete - klobásy, cibule, slanina, brambory..většinou se k polévce jí tradiční sójový chleba)


Boxty (bramborové placky)


Shepherd´s Pie (tzv. Pastýřův koláč, mleté maso zapečené s bramborami a sýrem)


Mimo jiné v Dublinu narazíte jako všude na MacDonald, fish and chips a pizzérie, ve kterých se můžete najíst.
Já jsem ze zmíněných jídel neochutnala ani jedno, většinou jsme si doma vařily a Naďa je vegetariánka, takže jsme měly většinou zeleninová jídla.
Jednou jsme šly k její kamarádce na večeři (také vegetariánka :) ) a měly jsme sladké brambory, neloupanou rýži a vařenou zeleninu. Sladké brambory pro mě byla novinka, moc mě nechutnaly. V zemích jako je Irsko, lidé neberou brambory moc jako přílohu, jak vidíte, jedí je normálně s rýží.

 


Žádné komentáře:

Okomentovat